lördag 24 september 2011

Norrköping


Förr i tiden var Norrköping en textilstad som försåg landet med ylle och lakansväv. Staden präglades länge av pappers och textilindustrin men när textilepoken gick i graven och papperstillverkningen flyttade från centrum gick staden en spännande förvandling till mötes.

Nu pulserar de gamla industribyggnaderna av ny framtidstro. De karaktärsfulla fabrikerna längs Strömmen är vackert renoverade och rymmer numera universitetet Campus Norrköping (som är en del av Linköpings Universitet), ett stort konserthus, intressanta museer och utsökta restauranger. De fungerar som stadens nav. Området vid Strömmen där de numera renoverade gamla fabriksbyggnaderna finns kallas Industrilandskapet.

Stadens sportsliga stolthet är utan konkurrens fotbollslaget IFK Norrköping som numera är tillbaka i Allsvenskan. För besökare är däremot Kolmårdens Djurpark den överlägset populäraste attraktionen.

Jag kommer i kommande inlägg på denna sida fokusera på att gå igenom vad Norrköping har att erbjuda gällande hotell och övriga övernattningsmöjligheter för stadens besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar